Упис нових студената

Машински факултет  Универзитета у Београду је институција националног значаја и представља основ развоја машинске науке и индустрије у Србији. Најстарија је и највећа високошколска и научна установа у нашој земљи у области машинства. На факултету тренутно студира укупно око 3850 студената, а заврши ОАС око 400, односно МАС око 200 студената годишње. Факултет има близу 400 запослених, од тога 215 у настави.

Информатор 2017.

Информатор о условима пријема студената у прву годину Основних академских студија школске 2017/2018. године може да се купи у Скриптарници Машинског факултета. Брошура садржи све информације везане за пријављивање кандидата за полагање пријемног испита из Математке, правила о одржавању пријемног испита, начин урврђивања ранг листе, поступак уписа као и неопходне формуларе.

телефони за информације

011-3302-205
011-3302-403
факс: 011-3370-364

E-mail:
pronast@mas.bg.ac.rs
se_nast@mas.bg.ac.rs

Презентација за будуће бруцоше

Уколико се двоумите око избора факултета или нисте довољно упознати са студирањем на Машинском факултеу, наша комисија за презентацију студија вам је увек доступна, да отклони све ваше недоумице у вези са уписом и студијама на Машинском факултету Универзитета у Београду. Представљањем Машинског факултета по средњим школама у Београду и градовима широм Србије, желимо да вам покажемо какво и колико знање можемо да вам понудимо.

У вашим школама можете да сазнате термин представљања Машинског факултета. На захтев школе, организујемо и посете ученика нашем факултету.

Корисни линкови

  • Основне и интегрисане академске студије - конкурс
  • Стручно упутство за спровођење уписа у прву годину студијских програма основних и интегрисаних студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија за школску 2017/2018. годину
  • Допуна стручног упутства
  • Програм афирмативне мере уписа припадника ромске националне мањине
  • Упис припадника Ромске националне мањине применом афирмативне мере - обрасци
  • Програм Упис студената са инвалидитетом, видети конкурс
  • Болоњска декларацијa
  • Правилник о наставној делатности