Александра Д. Драгичевић

дипл. маш. инж. Александра Д. Драгичевић, асистент
катедра за теорију механизама и машина
кабинет: 109 а
мејл адреса: ajoksimovic@mas.bg.ac.rs
телефон: локал 258; директан 3302-258

лична веб презентација

термини за пријем студената

Понедељак и четвртак у термину од 10-14h

предмети

истраживачка област

- Теорија механизама и машина/ Инжењерска графика/ Нацртна геометрија - 3Д штампа и генеративни дизајн

образовање, стручна спрема

Универзитет у Београду - Машински факултет, инжењер машинства (BSc), 2014. Универзитет у Београду - Машински факултет, мастер инжењер машинства (MSc), 2017.

публикације, признања, награде

2016 године: Награда „Професор Тодор Пантелић“ од стране Машинског факултета Универзитета у Београду и Фонда за развој теорије машина и механизама за најбоље урађен мастер рад у 2016 години. 2017 године: Награда „Професор Тодор Пантелић“ од стране Машинског факултета Универзитета у Београду и Фонда за развој теорије машина и механизама за ангажовање у настави на предметима „Инжењерска графика“ и „Мехатроника“.

чланства у научним и стручним организацијама

- Од 2017 године члан SUGIG-а (Српско удружење за геометрију и графику); - Од 2019 године члан организационог одбора Међународне конференције CNNTech „International Conference of Experimental and Numerical Investigations and NewTechnologies“; - Од 2019 године члан организационог одбора Међународне конференције Монгеометрија; - Од 2019 године члан удружења „Центар за пословне тренинге“ и „Scied Technologies“ - Од 2021 године део тима "Центар за оптичка мерења и брзи развој производа"