Саша Т. Живановић

др Саша Т. Живановић, редовни професор
катедра за производно машинство
кабинет: 257/1
мејл адреса: szivanovic@mas.bg.ac.rs
телефон: локал 423; директан 3302-423

термини за пријем студената

предмети

истраживачка област

Производно машинство; Принцип фамилије и теорије сличности у пројектовању машина алатки; CAD/CAM/CAE; Флексибилни технолошки системи; Машине и роботи са паралелном кинематиком; Конфигурисање нових машина алатки; Програмирање нумерички управљаних машина применом STEP-NC протокола.

образовање, стручна спрема

Машински Факултет Универзитета у Београду, дипл.маш.инж. 1995. Машински факултет Универзитета у Београду, Мр, 2000. Машински факултет Универзитета у Београду, Др, 2010.

публикације, признања, награде

Преко 70 радова на домаћим и међународним скуповима/часописима. Коаутор на једном приручнику за студенте. Аутор монографије Развој едукационе машине са паралелном кинематиком. Награде: Награда на такмичењу за Најбољу технолошку иновацију у Србији у 2007. години за освојено друго место у генералном пласману. Годишња награда Привредне коморе Београда за докторску дисертацију Конфигурисање нових машина алатки одбрањену на Машинском факултету Универзитета у Београду у школској 2009/2010. години. Годишња награда Привредне коморе Београда за техничко унапређење Реконфигурабилни обрадни систем на бази робота за вишеосну обраду делова већих габарита са сложеним естетским и функционалним површинама од мекших материјала средње и ниже класе тачности, остварено у 2009/2010. години. Награда на такмичењу за Најбољу технолошку иновацију у Србији у 2011. години за освојено четврто место у генералном пласману у категорији реализоване иновације.

чланства у научним и стручним организацијама

ЈУПИТЕР асоцијација