Бродоградња

Jедина у Србији и Црној Гори школује инжењере бродоградње (Naval Architects). Катедра је основана 1948. године. Током више од шездесет година њеног постојања израсла је на овим просторима снажна и у светским размерама значајна бродоградња. Инжењери, бивши ђаци Катедре, били су стуб овог развоја чији је резултат преко 2300 изграђених бродова од којих је скоро половина извезена и данас плови светским морима, језерима и рекама.

До данас је дипломирало више од 400 студената – инжењера бродоградње – који чине окосницу српске и црногорске бродоградње. Осим тога, многи свршени студенти Катедре раде на престижним иностраним универзитетима, у институтима и бродоградилиштима широм света. Неки од њих су са успехом наставили усавршавање у Холандији, Великој Британији, Италији, Данској, САД, Канади и другим земљама са снажном бродограђевном традицијом.

gliser_mala.jpg Упишите смер за бродоградњу ако волите море, реке, бродове, једрење, таласе…

Упишите смер за бродоградњу ако желите да постанете инжењер бродоградње (Naval Architect) и бавите пројектовањем, прорачуном, конструкцијом, изградњом и испитивањем бродова…

Изаберите смер за бродоградњу ако желите да се у веку компјутера и уз њихову максималну примену бавите струком која негује дух и традицију старих мајстора бродогpaдитеља.

Изаберите смер за бродоградњу ако желите да радите у струци у којој се још увек, уз егзактну примену математике, механике, отпорности конструкција итд. задржао и дах старих заната и уметности.

Модул за бродоградњу акредитован је код британског Краљевског удружења бродограђевних инжењера (The Royal Institution of Naval Architects).

Наставни план модула за бродоградњу

Изборни предмети модула